Za male HE 15 prijava

Bez autora
Feb 01 2011

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka prijavilo se preko 15 kompanija. Ministarstvo je 24. decembra objavilo pretkvalifikacioni tender za davanje koncesija, a pismo zainteresovanosti poslale su eXtrem inženjering iz Bosne i Hercegovine Mediterranean, Naturwind i Temko iz Crne Gore, španska aCssignia, Renewable Energy Ventures iz Srbije, TM Business Consulting and Solutions iz Austrije, IFWR MBH iz Njemačke i D'Appolonia iz Italije. Pismo su dostavile Ekoenergo inženjering iz Srbije, slovenačka Korona, MacHydro Project Skoplje iz Makedonije i Češke, i ECG Crna Gora i Austrija. Interesovanje su pokazali i NTE Montenegro, crnogorski Balkan Energo Invest i Hidrowat i Mn energy plus iz Crne Gore i Austrije.

Za male HE 15 prijavaNa pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka prijavilo se preko 15 kompanija, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je 24. decembra objavilo pretkvalifikacioni tender za davanje koncesija, a pismo zainteresovanosti poslale su eXtrem inženjering iz Bosne i Hercegovine Mediterranean, Naturwind i Temko iz Crne Gore, španska aCssignia, Renewable Energy Ventures iz Srbije, TM Business Consulting and Solutions iz Austrije, IFWR MBH iz Njemačke i D'Appolonia iz Italije.

Pismo su dostavile Ekoenergo inženjering iz Srbije, slovenačka Korona, MacHydro Project Skoplje iz Makedonije i Češke, i ECG Crna Gora i Austrija.

Interesovanje su pokazali i NTE Montenegro, crnogorski Balkan Energo Invest i Hidrowat i Mn energy plus iz Crne Gore i Austrije.

"Ministarstvo će razmatrati izražena interesovanja prilikom eventualnog raspisivanja tendera za dodjelu koncesija", rekli su iz tog resora.

Investitorima se nudilo da dostave pismo o namjerama za vodotoke Bukovica i Bijela koje protiču kroz opštinu Šavnik i ulivaju se u Komarnicu.

Ponuđena je koncesija i na Bukovicu koja protiče kroz Kolašin i uliva se u Taru i Bistricu koja je pritoka rijeke Ljuboviđa u opštini Bijelo Polje.

Male hidroelektrane se planiraju graditi i na pritokama Lima Kraštici, Zlorečici sa Peročicom, Veličkoj i Đuričkoj rijeci sa pritokama, koje protiču kroz Plav i Andrijevicu.

Koncesione djelatnosti će obuhvatati projektovanje, izgradnju i eksploataciju malih hidroelektrana na predviđenim vodotocima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik